dissabte, 2 de febrer del 2013

Tots a l'escola

A l'escola, fa vuit anys que organitzem una Jornada de participació que es diu "Tots a l'escola". N'he parlat en alguna altre ocasió. Durant tot un dia, tots els pares, mares, tiets i tietes, avis i àvies i altres persones que volen, venen a l'escola i realitzen el conjunt de tasques que es fan en el dia a dia: fan de conserge, secretari, director... però també fan de mestres, organitzant més de setanta tallers que funcionen des de P3 fins a 6è.

És una activitat emblemàtica de l'escola. A mi m'agrada dir que "tots a l'escola" és una jornada de participació singular, però tambné és un "emblema" de la participació i del mateix projecte. Educar, és cosa de tots, dèiem fa molts anys. I aquesta activitat en vol ser un exemple paradigmàtic.

Per a les famílies és tota una experiència. Per als mestres ens dóna més aeguments per creure, defensar i ajudar a promoure la participació de les famílies a l'escola.

Aquest any hem presentat un vídeo, realitzat per la comissió d'audiovisuals, que sintetitza de forma magnífica, l'experiència, i ens ajuda a fer-ne difusió.

I la vuitena edició, ja està en marxa: Descobrim Barcelona, n'és el tema principal. Els tallers ja comencen a embastar-se, l'organotzació ja ha començat a posar en funcionament la seva maquinària. El 13 de març serà una nova data a recordar per moltes persones que, com deia un dels pares que va participar l'any passat, és una oportunitat única que , segurament,recordaran durant molt de temps.

Felicitats.