El peix: Rap, sèpia, gambes, cloïsses. Les quantitats segons les persones. Per cada persona dos rondanxes de peix, un parell de gambes, 3 cloïsses i uns tallets de sèpia. Això és pot variar segons el peix que hi posis.
Per acompanyar: Pa torrat
Per la picada: Pinyons, safrà, julivert, alls, fetge del rap
Pel sofregit: ceba, tomata.
Enfarinar i fregir el rap. Tomba i tomba. Reservar.
Començar a fer el sofregit la ceba, afegir la sèpia amb la seva salsa, i al final la tomata perquè s’acabi de fer.
Posar aigua al sofregit i esperar que bulli. Quan bulli afegir-hi les cloïsses, les gambes, el rap i la picada. Fer-ho bullir set o vuit minuts. Rectificar-ho de sal.
El pa torrat amb llesques primes i torrat al forn e va tirant al plat amb la sopa.
Mentre vas fent la caldereta pots anar pensant i reflexionant sobre la felicitat que et porten les petites coses, sobre les converses, les persones que estimes. Cuinar i després menjar a poc a poc el que cuines amb les persones que tens a prop, és sempre un exercici que et reconcilia amb el món i amb tu mateix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada