dimecres, 26 d’octubre del 2011

Un regal


Avui, els pares i mares dels nostres alumnes de cinquè, s'han trobat una sorpresa a l'aula quan han pujat a la reunió d'inici de curs. Un regal d'entrada: un dibuix del seu fill/a amb un text en el qual cada nen i nena explicava que els hi agradava del seu pare / mare. A més, el text estava escrit en forma de joc, ja que hi havia alguna cosa que no quadrava i els pares / mares l'havien de descobrir. Ella també havien d'escriure un text adreçat al seu fill /a, que demà al matí quan arribin a l'aula es trobaran.


Després hem explicat el que tocava: com són els nens i nenes en aquestes edats (preparats pel canvi!) i com a tema central  la competència del món físic i social.

Observador a la reunió m'adonava del seguiment que en feien tots i totes de les explicacions dels mestres. Han explicat, molt resumidament, els fonaments d'aquesta competència i no s'han oblidat de dir com aquesta competència, a més d'ajudar-nos a interpretar el món, el proper i el llunyà, ens ha de servir per a viure millor, més compromesos i conscients en un món cada vegada més complex i amb molts problemes per resoldre.

L'educació com diu Nusbaumm, ens ha de servir per aprendre els coneixements imprescindibles, també per aprendre a ser ciutadans en un món difícil i , finalment, per averiguar amb l'ajut de tothom, que hem de fer amb les nostres vides.

Avui, amb les explicacions que anaven fent la Marga, el Toni i la Gemma, sense oblidar la remullada del Pau, ho anàvem veient més clar.

La reunió que hem fet amb les famílies, l'han feta primer amb els alumnes de cinquè. I demà, a l'aula, contrastaran les seves impressions, amb les converses que hagin pogut tenir a casa, aquest vespre. Tot una experiència que segur que ens ajudarà molt en el nostre projecte. 

Només ens faltaven alguns comentaris tendres, i profunds d'algunes famílies. Hem sortit amb l'autoestima més amunt.

Gràcies a tots.

1 comentari:

Roser Batlle ha dit...

Les pràctiques senzilles i autèntiques com la que expliques, Joan, són les millors. felicitats per ser com sou!