dissabte, 29 d’agost del 2009

Un llibre italià sobre la pedagogia lenta


Remenant per la xarxa he descobert la publicació d'un llibre de Gianfranco Zavalloni, La Pedagogia della lumaca. Per una scuola lenta e nonviolenta.

Podeu veure'n el resum a http://www.emi.it/schede/1771-8.html

A més, sembla que al voltant d'aquest llibre hi hagi una certa corrent d'opinió favorable a l'educació lenta. Miro s'aconseguir el llibre per llegir-lo. Sembla que som molts els que arribem a la mateixa idea de que cal incorporar la idea de la lentitud a l'escola i la pedagogia.

Espero que el meu llibre que sortirà aquest mes vinent (Elogi de l'educació lenta), pugui donar idees a tots els que creiem que val la pena desaccelerar l'escola, per tal de fer possible una educació més humana i a la mida dels infants.

3 comentaris:

maldita las vegas ha dit...

Benvolgut Joan Domènech,

T'escric des de una petita escola del Gironés. Una escola que s'autodefineix com a lenta i des d'on intentem fer pedagogia d'aquesta manera de veure l'ensenyament, sovint malinterpretada. I és que no volem fer-ho tot al ritme de les tortugues. Volem fer-ho tot al seu ritme. És important pendre’s el temps que calgui per cada cosa.

Com va dir George Steiner: "Allò que és important s’esdevé lentament."

Esperem el teu llibre amb moltes ganes (fa més del que et penses!)

Lluís.

Joan Domènech Francesch ha dit...

Sé de vosaltres a través de Jordi Canelles. Ens posarem en contacte.

Joan

maldita las vegas ha dit...

Llegint el teu llibre, que ja tinc tan subratllat, descobreixo sorprès que cites l'escola on treballem. Que bé! Fins aviat!

Lluís