diumenge, 3 de gener del 2010

Vacances

A les vacances caldria prohibir qualsevol activitat educativa. O en tot cas, caldria limitar-la a petites estones sense transcendència.

Els infants necessiten desconnectar. Hi ha prous estímuls en l'entorn que els envolta que els ajuden en el seu creixement, com per haver de colonitzar aquest temps no escolar.

Hi ha famílies i mestres que sostenen que els infants "perden" durant les vacances. Això no ens ho apliquem els adults, perque sino a les vacances també hauríem de seguir treballant, d'aquesta manera quan ens reincoporéssim a l'escola, no hauríem de fer tanta memòria i totar a agafar el ritme... perquè això és el que veritablement fem, no?

Es perd, quan el sistema d'aprenentatge està basat en ocneixements efímers. Quan es fan aprenentatges vinculats als interessos dels infants, aquests, en momnets de vacances, de forma autònoma troben les connexions entre la vida quotidiana sense deures i l'activitat escolar. N'estic convençut.

Nosaltres mirem de no emportar-nos cap feina, però aprofitem el temps per endreçar coses, fer alguna lectura, pedagògica o no, conversar, veure amics, anar al cinema... voleu millor connexió amb la pròpia formació?

Definitivament, durant les vacances, sense deures s'aprén més i millor.