diumenge, 31 de gener del 2010

Jugar i jugar

He escoltat la Claudia i la Carmen, promotores d'una iniciativa que es diu "jugar i jugar". , den el marc de la mesa 8 de les X Jornades d'Escoles 0-12.

Ens han fet una de les millors lliçons de pedagogia que havia sentit feia temps. No tant per les coses concretes que ens han explicat sinó pel relat del procés que ells han seguit en la seva reflexió de com els nens juguen, dels materials i els jocs, de la importància del paper de les famílies, del paper de l'observació en el procés educatiu...

Em quedo amb una idea pronunciada a l'inici de la seva xerrada: sense jugar és impossible l'aprenentatge.

Aquesta afirmació tant bàsica, hem de saber aplicar-la a totes les edats de la vida. Les conseqüències seran imprevisibles.

1 comentari:

Sílvia ha dit...

Estic totalment d'acord. Durant totes les jornades hem gaudit pensant compodem fer que poc a poc canviin coses a les nostres escoles per trobar com deien unes de les ponents: "calma i tranquilitat". Calma i tranquilitat pels infants i per nosaltres, per pensar, per badar, per aprendre, per jugar, per gaudir del temps i no per petir-lo. De moment s'han ences moltes flames i això és fantàstic!