dijous, 17 de setembre del 2009

Dia sense llibre de text


M'arriba la iniciativa que estan promovent un grup d'ensenyants. Tal com ens diuen:



El dia sense llibre de text és una iniciativa que sorgeix d'un grup d'ensenyants preocupats per la tirania del llibre de text (bé, dels editors i dels interessos creats que hi ha al darrere). Es va pensar, per tant, que una acció d'aquest tipus podria servir per consicenciar companys, pares i -sobretot- polítics i mitjans de comunicació, que aquesta no és la millor via per acostar l'escola a la societat del coneixement.

Volem deixar molt clar que la iniciativa no va contra els llibres, sinó contra l'abús del llibre de text (també dels digitals), que ens recorda èpoques no massa llunyanes quan les Enciclopedies tipus Rubio y Álvarez recollien tot el saber que les neurones havien d'acumular, sense que res més enllà existís. El dia sense llibre de text reivindica, de manera pacífica però contundent, un major suport a la innovació (no només la tecnològica), i esdevé un modest reconeixement a tots aquells ensenyants que, amb gran dedicació i il·lusió, pensen que una altra escola és possible.

El dia sense llibre de texto és una oportunidad per explorar conjuntament, amb imaginació i ingeni, noves propostes metodològiques al nostre centre educatiu.

Per tal de canalitzar totes les actuacions hem convingut fer aquesta wiki, que posem a la vostra disposició i a la que us convidem a participar-hi activament.


Més informació a http://diasensellibredetext.wikispaces.com/