divendres, 5 de febrer del 2010

The road

Veig el cartell de la pel.licula The Road, adaptació de la novel.la de Cormac McCarthy. Al costat el cartell que ens porta la imatge d'un nen d'Haití reclamant-nos ajuda. Són masses casualitats per saber on està la ficció i on la vida real.

La novel.la quan la vaig llegir em va sotragar. No la vaig poder deixar després de començar-la, dos dies de lectura intenssíssims. I ens evoca un futur potser ja imaginat per científics com James Lovelock? És tan difícil imaginar una catàstrofe de dimensions una mica més gran que la de Haití?



Aquests dies hem tingut el debat sobre la ubicació del cementiri nuclear al nostre país. Al marge de les oportunitats polítiques, el debat sobre el consum energètic i les conseqüències per al futur del planeta, no s'ha fet ni es pensa fer. Els polítics només viuen atrapats dels seus vots i de les seves promeses.

James Lovelock és precisament partidari de l'energia nuclear neta. Nosaltres que hem viscut Txernobil i les energies nuclears altament contaminants, com hem d'entrar en aquest debat?