dilluns, 5 de maig de 2008

Màgic compostador

La setmana passada els nois i noies de la classe de la màgia, explicaven a la resta de l’escola el treball que havien fet sobre el compost i els compostadors. Ho explicaven als més petits i als adults, mestres, conserge... A les tardes ho explicaven també als pares i mares.
Cadascun d’ells, amb una carpeta a sota el braç, com si fossin guies de turisme o membres d’un congrés científic de la UNESCO, t’acompanyaven en un breu recorregut que incloïa una visita al compostador instal·lat a l’hort, una explicació detallada dels treballs realitzats amb el suport de murals amb fotografies i una observació directa del material amb lupes preparades a la classe.
Tots han estat treballant, estudiant, dialogant, cercant informació, fent, compartint... durant un mes i mig. Han utilitzat tot tipus de material i han après moltes coses: que el coneixement està al seu abast, que és important compartir el que se sap, que no importa si ens equivoquem, aprenem dels errors, i que el més important, és poder-ho explicar a la resta de persones de l’escola. No han memoritzat res: s’ho saben. I ho expliquen i ho ensenyen als altres, mentre aquests els hi fan pregunta rera pregunta, amb la sorpresa a la cara.
Ells responen sense immutar-se com si ho haguessin fet tota la vida.