divendres, 9 d’octubre del 2009

Canvis en el calendari? Per a què?

Llegeixo sorprès les polèmiques propostes sobre el calendari del curs vinent. Tothom entra en polèmica, s'escandalitza... i tenim la impressió que a ningú li agrada alguna proposta, una part de la proposta, o totes les propostes. Jo també vull dir la meva.

Trobo el canvi ambsolutament inútil. Els alumnes que tindran aquesta setmana de vacances, com que estaran a l'escola fent activitats -les famílies ja miraran que siguin el màxim de profitoses possible- ni desconnectaran, ni res. En tot cas deixaran de veure als mestres. Les famílies, amb prou feines es podran organitzar. Els mestres no sabem si tindrem vacances o haurem d'anar a recuperar hores de coordinació i de claustre.

A veure... si volem canviar el calendari, podriem per exemple racionalitzar les festes entremig de setmana. Canviant això ja racionalitzariem alguna cosa. És clar que ni l'església ni l'estat hi estarà d'acord. Com se'ns acut proposar un canvi de data per les sacrosantes festes?

Aquest canvi i polèmica no millora res i provoca més incerteses i descontentaments. Mentrestant els problemes de veritat segueixen sense prendre's seriosament. I gastem opinions i manifestacions en va.