diumenge, 25 d’octubre del 2009

Substitucions

El Departament d'Educació ha decidit reduir la despesa aprofitant qualsevol aspecte en el qual pugui intervenir.

Però quan algú estalvia, intenta que aquest estalvi no afecti a les despeses bàsiques, sino a les supèrflues. Per exemple, una despesa superflua és que en una activitat de formació que dura cinc hores, hi hagi un administratiu durant cinc hores per tal de: portar aigua al ponent, obrir i tancar la porta a l'entrada i la sortida i fer que els assistents signin els fulls d'assistència al final de la sessió, garantint el "control" de la sessió. Aquesta, per exemple, és la pràctica habitual en els assessoraments que faig al Consorci.

Una despesa bàsica és que la plantilla d'una escola hi sigui.

Amb la normativa actual, si un mestre es posa malalt divendres a partir de les 11 al matí no té subsitut fins dijous al matí. Quasi sis dies que ens estalviem. A costa de què? De la coordinació dels mestres, de la gestió d'aula, de l'atenció a la diversitat.

És clar, que el Departament d'Educació segueix pensant que allò que és bàsic és un mestre per cada grup d'alumnes, unes cadires, unes taules i una pissarra. La resta pel Departament d'Educació és absolutament prescindible.

A la nostra escola durant tres dies tindrem tres baixes per cobrir.

Potser a una escola tradicional, que tingui un currículum tradicional no li afecta gaire aquests reajustos. A una escola que intenta aprofitar al màxim els seus recursos, us puc assegurar que l'afecta enormement.

És hora de pressionar a l'administració per aquesta qüestió. Ni una baixa sense substitució immediata. És una reivindicació justa, que afavoreix la qualitat. I la no satisfacció d'aquesta demanda és una conculcació del drets de tots els infants a tenir una bona educació.