diumenge, 18 de juliol del 2010

I el curs vinent, què?

L'estiu: Temps sense temps per pensar en l'educació lenta. Mentre fas castells a la sorra, passeges per un paisatge desconegut, converses amb els amics, mires, bades, llegeixes, estimes... Ja sé que també hem de trobar temps de setembre a juny per fer aquestes coses. Però ara és quan hem deixat el rellotge a la tauleta de nit i les presses a la porta de l'escola el dia que plegàvem.

Què fem amb l'educació lenta? N'hi ha prou amb el facebook i el bloc? Anem fent presentacions del llibre? Tinc la impressió que hem encetat camins però que hem de fer quelcom més. Sabem que ningú ens ho farà per nosaltres i també sabem que els petits avenços que puguem fer en aquests camins, ens ompliran de satisfaccions.

Necessitem també documentar les experiències que fem i convéncer a tothom, amb dades i evidències, que aquests plantejaments milloren l'educació en els aspectes més qualitatius. Potser necessitaríem recerques concretes que validessin el que ara intuïm.

A les Jornades d'Escoles Novelles i a les Jornades 0-12, vam encetar aquestes perspectives de treball. Com seguim aquesta feina el proper curs? Deixem la pregunta oberta.

I que l'estiu tardi molt a passar.

5 comentaris:

Sahrah ha dit...

m'agradaria saber quina opinió us mereix aquest vídeo: http://www.rtve.es/mediateca/videos/20091213/redes-educar-para-fabricar-ciudadanos/648675.shtml

i com ho enmarcarieu dins l'educació lenta.

moltes gràcies.

Jaume ha dit...

És un programa molt interessant perquè autoritat mundials corrobora el que defensa l'autor d'aquest blog i del llibre. Hi ha hagut conceptes que es repeteixen: felicitat (gaudir de les coses), temps, ganes de canvi i, sobretot, reflexió.

Sahrah ha dit...

hola Jaume, gràcies per contestar, suposo que el JD deu estar de vacances ;-D

M'ha arribat també aquest altre vídeo: http://elmundodearmandilio.blogspot.com/2008/12/pensant-en-els-altres-pensando-en-los.html

Val molt i molt la pena veure les cinc parts.

Tant de bo les nostres escoles fossin totes així!

Joan Domènech Francesch ha dit...

Efectivament. Estic de vacances. Ho miraré a la tornada.
Joan

Sahrah ha dit...

perfecte!bones vacances!