diumenge, 22 de gener del 2012

Educació lenta, encara.

Segueixo fent xerrades sobre l'educació lenta.  Insisteixo en seguir plantejant que no es tracta d'anar tant lentament, deixar fer, o no fer res i esperar que tot succeeixi de forma automàtica.

L'acció educativa ha de ser d'una gran exigència. No podem dormir-nos en els llorers, ni esperar que els nostres alumnes aprenguin sense cap mena d'esforç. Tenir en compte ritmes d'aprenentatge no vol dir inoperància i laissez faire.

Buscar el temps just.

O com deia César August en el seu lema, Festina lente (afanya't lentament) que no deixa de ser un oximoron enginyos i interessant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Voldríem posar-nos en contacte amb vostè per una xerrada. On hem d'adreçar-nos? www.tecletes.org - info@tecletes.org

garcilupi ha dit...

Hola,

Sóm una família de Girona què quan la nostra filla tingui 3 anys ens decidirem com a màxima prioritat portar-la a una escola amb la metodologia d'Educació Lenta.
Per facilitats laborals estem disposats a traslladar-nos a qualsevol ciutat o poble de Catalunya on hi hagi una escola amb aquesta metodologia.
Ens agradaria saber quines escoles a Catalunya l'imparteixen per poder reafirmar la elecció final de lloc on viure i escola per a la nostra filla.
Si es possible, ens seria de molta ajuda si ens informés de les escoles amb aquesta metodologia a tota Catalunya.
Moltíssimes gràcies per endavant per la seva ajuda i enhorabona per la seva labor i feina.
El nostre email és garcilupi@gmail.com