dijous, 29 de març del 2012

No hi ha tristor, sino esperança

Al comentarista anònim del darrer post.

No llegeixis la tristor, ni a l'entrada ni al poema. Llegeix l'esperança de que serem capaços de fer possibles altres camins, veritables alternatives.

Mai el pensament únic ha fet callar a les persones... Penso que estem en un moment en el qual sorgiran altres moviments, altres forces que donaran el tomb a una situació que no ens agrada.

Necessitem altres pensaments, altres accions. I la soledat que reivindico és la que ens ha de permere tenir més camins col.lectius.

Morin reivindica aquesta esperança per moure les consciències i avançar cap un món millor. Crec que estem en el camí.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Joan!

Marie-José Minassian ha dit...

Cher Monsieur,
J'aime beaucoup votre livre paru chez Chronique Sociale, dont j'ai parlé sur le blog de la revue L'école aujourd'hui, et dont je proposerai un compte-rendu en septembre prochain.
J'ai juste une question : les questions de temps lent et d'école ont été traitées dans les années 60 par Ivan, Illich. Je n'ai pas l'impression d'avoir vu sa pensée intervenir dans votre livre ?
Avec toutes mes amitiés, Marie-José Minassian

David Manzanera ha dit...

Hem de ser prou únics i individuals per crear bons col•lectius que ens duguin cap al bon camí. En aquest temps de globalització i xarxes socials els individus ja no ho son, una persona esdevé directament col•lectiu i es deixa de banda a ell mateix com a ésser únic i aquesta manca d'autoconeixement arriba tard i de grans i es quan molta gent s'en adona que ha estat divagant i sense rumb mitja vida.
Es aquest el concepte que hem d'ensenyar als nostres fills, a ser persones úniques i individuals que en conjunt formen un col•lectiu i no al revés. Es així com els col•lectius podràn anar en la direcció correcta juntament amb l'individu, i es així com la societat començarà a encaminar-se amb persones amb ideals, valors i seguretat que formaran part de col•lectius efectius i amb objectius reals i assumibles.
Amb nous objectius per aquests temps de canvi social i econòmic.
Joan, em va fer il•lussió veure't ahir per la tele, una abraçada i records a la Joana? I a l'Adri i la Clara.
David Manzanera

fernando (Pedalea) ha dit...

Hola,
desde Marea Verde estamos interesad@s en contactar contigo personalmente.
Podrías mandarnos un mail a

profebiofernando (ARROBA) gmail.com

Gracias.
Un saludo.

silvia ha dit...

Pensaments de colors de mestr@ et felicita pel teu bloc, i et comunica que ha decidit concedir-te el premi Liebster. Per veure la resta de nominats i les bases, pots enllaçar a: http://pensamentsdecolors.blogspot.com.es/2012/06/premis-liebster-blog.html

Anònim ha dit...

Hola,
te escribo de la Suiza, tengo una pregunta que concierne una intervención en Suiza. Podria darme su correo electrónico ?
mucha gracias

agnes.rakoczy@bluewin.ch

Fer de Mestres ha dit...

No sé si t’agraden les sorpreses, te’n deixo una al bloc “Fer de Mestres” http://ferdemestres.blogspot.com.es/
Espero que t’agradi! Carme