dissabte, 3 d’octubre del 2009

Burocràcia

La burocràcia en nom dels criteris, la igualtat i la grisor, s'instal.la constantment en l'administració. Aquest any que l'escola funciona de meravelles, des de fora no hi ha cap facilitat per res. La darrera és no voler reconèixer les hores que fem de formació, fora del nostre horari de permanència en el centre. Un exemple més de la poca sensibilitat que té l'administració respecte els mestres que treballen a l'escola. Parlen i s'omplen la boca de criteris, de tecnologia, de plans, de formació, de convivència, autonomia i equip... i els seus actes els delaten. Només els dicta la veu de la seva consciència burocràtica intentant suprimir tot allò que pot ser una espurna de qualitat a les escoles. És clar, és una qualitat que no s'ajusta a la norma, perque la norma és grisor, quantitat, formalisme.

Perque no dimiteixen ja? Quina secreta rao ls ho impideix? El sou que cobren, la fugida del guix, que els hi agrada manar, una mal suposada responsabilitat de que després d'ells el diluvi?

En el Consorci d'Educació de Barcelona, les coses no funcionen malgrat la voluntat d'unes poques persones. I, per cert, creant un Consorci d'Educació, havent-hi tantes ganes de fer-ho... perquè l'Ajuntament continua conservant el seu Institut Municipal d'Educació? Incongruències de la vida.

....................................................................................