dimarts, 19 de gener del 2010

Escola Pública

La nostra escola és pública. En aquest temps que sembla que tot es confongui, afirmar aquesta identitat és important.

La nostra escola, per exemple, no recomana a les famílies amb fills amb alguna dificultad o diferència, que el portin a un altre centre educatiu, per tal que pugui seguir més traqnuil.lament el ritme. Hi ha moltes maneres de seleccionar els alumnes (sabieu que el dret de les famílies a escollir escola es converteix amb el mecanisme i la justificació d'alguns centres educatius per triar els seus alumnes?).

Treballem amb la diversitat, des de la diversitat i assumint el mandat de la societat: tothom té dret a ser escolaritzat , a rebre una bona educació en un marc de tolerància, respecte i diversitat entesa com un reflex de la societat.

En els darrers dies, cinc noves matrícules (vives!) ens han refrescat la memòria. Són nens i nenes, cadascun amb la seva especifitat que poden enriquir la nostra comunitat, però que a la vegada requeriran aprenentatges, tant als mestres, com als propis alumnes que els acolliran a cada aula.

Xina, passant pel Brasil. Bolívia, República Dominicana passant per Catalunya i algú que no ha trepitjat encara una institució escolar.

L'escola pública és l'escola de tots i per a tots. El servei públic d'educació (totes les escoles sostingudes amb fons públics) , és un altre qüestió en aquests moments, lluny d'aquest principi que ens identifica.

2 comentaris:

Manuel ha dit...

Somos los padres de uno de los niños recién llegados y queremos decirte que no nos podíais haber acogido mejor. Queremos participar en este cole "en construcción" en la medida de nuestras posibilidades y aprender con vosotros. Que la Escola Fructuós Gelabert exista es una prueba de que "lo público" tiene arreglo.

Joan Domènech Francesch ha dit...

Com he explicat en el post següent, a l'escola intentem fer les coses el màxim de bé, però som conscients de que no fem miracles. Gràcies per la vostra comprensió.