dijous, 13 de setembre del 2018

ASSOCIACIÓ DE MESTRES ROSA SENSAT

L'Associació de Mestres Rosa Sensat ha rebut la Medalla d'Honor del Parlament de mans del seu president, Roger Torrent. 

A l'acte, celebrat el passat dia 10 de setembre,  Joan Soler, de la Universitat de Vic, va fer-ne la glossa en l'acte d'entrega. Podeu llegir el seu magnífic discurs al Diari de l'Educació

Crec que és un reconeixement àmpliament merescut. La tasca de l'Associació de Mestres ha estat en tots aquests anys molt important. Implícitament i explícitament la podeu reconèixer en qualsevol àmbit de l'acció educativa des dels anys seixanta. 

És aquesta una bona oportunitat per pensar de nou el paper dels Moviments de Renovació Pedagògica en l'actual context. Queda clar i reconegut d'on venim i el bagatge que portem -amb el reconeixement de Rosa Sensat hi ha implícit el reconeixement de la resta de moviments de renovació. 


Doncs ara tenim l'oportunitat, però també la responsabilitat, de pensar cap on volem anar junts. 

Quina funció han de tenir els Moviments de Renovació? És possible la seva renovació organitzativa, formal, de continguts, de perspectiva? Potser les finalitats i les necessitats són semblants a les del moment històric que ens va veure nèixer. Però ha canviat el context, la realitat de les comunitats i dels centres educatius, les perspectives socials i polítiques... No és el moment idoni per fer aquesta feina? 

Poques coses renovarem, sinó som capaços d'aplicar.nos nosaltres mateixos aquests propòsits.