dimecres, 5 de setembre del 2018

PRIMER CONGRÉS D'EDUCACIÓ PÚBLICA

Entre els projectes nous en els que participo, vull destacar la proposta de convocatòria d'un Primer Congrés d'Educació Pública de Catalunya

És una iniciativa que té com a característica clau i imprescindible per dur-la a terme, que hi hagi un gruix de centres educatius públics de Catalunya -bressol, primària, secundaria i adults- que el vulguin organitzar. 

Pretén ser un espai de reflexió, intercanvi, visibilització i acció sobre l'educació pública, les seves experiències, les seves esperances i les seves espectatives de futur. 

Vol definir com entenem l'educació, el paper de l'educació pública i les condicions que han de fer possible millorar i aconseguir les seves finalitats últimes: el saber, l'equitat i l'emancipació de les persones. Finalitats que no aconseguirem únicament des de l'escola, però que no seran possible sense comptar amb l'educació. 

Al 1996 ja vam celebrar un I Congrés de la Renovació Pedagògica a Catalunya. Ara es tracta de fer un congrés d'escoles -en el més ampli sentit de la paraula- ja que és en aquestes institucions on ens juguem el futur de l'educació. 

Durant aquest mes de setembre fem extensiva la proposta convidant als centres educatius a sumar-se a l'organització. El 6 d'octubre, d'aquí un mes, donarem el tret de sortida o tancarem la proposta en el calaix dels bons propòsits. Tot depèn de les respostes que arribin.