Aquest nom tant friki es refereix a un platillo empordanès, universal, d'una gran acceptació. Es tracta de les mandonguilles barcelonines.
Amb samfaina, o catxipanda com diuen a Lleida, fan una combinació de mil aromes i gustos.
Es tracta, en primer lloc, de fer les pilotilles amb la recepta tradicional. Per exemple: un kilo de carn de porc i un kilo de carn de vedella, quatre ous, quatre llesques sense costra de pa sucat amb llet, sal pebre i... un bon polsim de canyella. Es barreja la massa i es fan petites boletes que s'enfarinen i es fregeixen.
A part posem al forn una safata i tallem un parell de carbassons, dos pebrots vermells, un manat de ceba tendra, tres pastanagues, dues albergínies pelades i tallades, un raig d'oli i sal. Ho deixem coure mitja hora.
En una cassola posem un parell de quilos de tomaquet natural, sal, sucre i pebre, alls tallats a làmines, oli i ho fem coure durant uns vint minuts. Quan estigui cuit hi afegim la verdura del forn, ho barregem i ho deixem coure uns cinc minuts.
Hi afegim les mandonguilles, donem voltes durant cinc minuts més i... equoliqua!
Prepareu, sobretot, força pa rodo, amb molla espessa i flonja per gaudir del suc.
Bon profit!
2 comentaris:
Dono fe, de com són de bones aquestes pilotilles....
Petonets rodons,
Núria (afortunada que de tant en tant tasta les menges preparades pel xef...)
Falta la foto, no?
Joan
Publica un comentari a l'entrada