dilluns, 8 de novembre del 2010

Parèntesi

Cap de setmana intens. Divendres una conversa a l'Escola Sant Jaume de Lleida. Parlem durant un parell d'hores sobre l'educació lenta. Al final, ganes de veure com podem avanaçar-hi. Tothom diu que hem d'anar en aquesta direcció, però ens costa veure com podem, en el dia a dia, desempallegar.nos de tanta pressió externa i de tanta velocitat i començar a exercitar una mica el sentit comú. Necessitem també demostrar que fer-ho més a poc a poc, és fer-ho millor.

Dissabte sessió de presentació de materials amb la gent de Jugar i Jugar, que van repetir la sessió del divendres. Els materials interessants i la seva visió també. La Montse, que introdueix els materials de psicomotricitat i ens presenta el pensament de Elfriede Hengstenberg, ens fa un discurs molt proper a tot el plantejament de l'educació lenta. Les continues referències a l'Emmi Pikler, ens fan pensar continuament amb una escola pensada en els paràmetres del temps lent, adequat a les persones i als apfrenentatges. Després ens presenten els materials Montsessori. La Betzabé i en Marco, una parella xilena, entusiasta de la seva feina amb un discurs ideològic proper als nostres plantejaments. Mireu la seva pàgina web, Montessori canela. Hi trobareu moltes reflexions interessants.

Entre tot això cinema (La red social i la mosquitera). I passejades, converses, sopars... Piles carregades per la setmana vinent que tens la impressió que ocmença diumenge a la tarda.