dimarts, 23 de novembre del 2010

Votar

Crec que és la primera vegada a la història de la meva vida que no sé que faré el proper diumenge. Bé, a l'hora de dinar sí que ho sé. M'espera un bacallà portugués, i un assaig de pil pil per celebrar que... qualsevol cosa, que per ajuntar-se al voltant d'una taula a menjar, beure i conversar, amb les persones que estimes, sempre pots trobar un moment, una raó i una ocasió.

Em refereixo al meu deure democràtic d'anar a votar. Vot útil? No m'agrada la maniobra del debat a dues bandes que encara crec no s'ha acabat de decidir avui. Suposo que als votants de l'anomenat vot útil -socialistes i convergents- els hi deu agradar molt. Però mai m'ha agrdata que no es respectin totes les mirades, tinguin o no vots suficients per tallar el bacallà. Diumenge, a casa, el bacallà com a minim el tallaré jo.

Als dos partits majoritaris els hi encanta la proposta. Tot i que havien estat reticents, pensen que és una oportunitat més per aconseguir la majoria o per no quedar tan malament. Masses vost van cap a altres partits i tot està molt fragmentat...

Les declaracions tant contradictòries que ens han explicat que el tripartit ha fet molt bona feina però ara no serveix per a res, ratlla l'insult i ens tracta d'ignorants. Quan podrem pensar per nosaltres mateixos? Quan ens deixaran tranquils per pensar i fer allò que creiem important? Al final penses que el tripartit s'ha entès des d'alguns sectors ciutadans que des del propi govern. Quantes ganes de conservar la cadira! Ganes de poder però sense pensar per a quina intenció l'exercim. 

Però a les altres opcions també es fa molt difícil donar suport. No ha estat exemplar la seva actuació. Hi ha masses coses fosques en uns i altres. Votarem al menys dolent, com fa uns anys em deia l'Eulàlia Vintró, mesos després de disoldre's el partit en que jo militava.... ?

Votarem en blanc? La proposta d'algunes formacions  que els vots en blanc estiguessin representats al Parlament amb escons buits, em sembla magnific. A més seria un estalvi important de despeses i potser augmentaria l'eficàcia i la productivitat dels nostres parlamentaris.

No votarem? Sabent que això encara afavorirà als grans partitrs?

Farem un vot esperèntic: pirates! des de baix! Motor y deportes! L'Elvis i la Mairena!

Si haguéssim de votar pel que sentim i llegim en les declaracions, ens quedaríem a casa a pair el bacallà i esperar nous i millors temps. Trista democràcia que porta tants desenganys! I, tanmateix, no hi ha cap alternativa millor, en aquests moments.