dilluns, 16 de novembre del 2009

Un llibre amic

Dimecres 2 de desembre l'amic Jaume Cela presenta el seu nou llibre de reflexió sobre la pedagogia i l'escola (a Rosa Sensat a les 7 de la tarda).

Els llibres d'en Jaume són tots d'una gran riquesa, perque representen una reflexió feta des de l'escola sobre tot allò que ens passa i ens preocupa.

Falten més veus des de l'escola, que reflexionin i aportin fars d'esperança en un sistema tant contaminat com l'educatiu. No sé que pensa en Jaume sobre les línies que s'apunten des de la Conselleria sobre les direccions i l'autonomia. Siguin quines siguin, se'ns presenten de nou com mesures mesiàniques que resoldran tots els nostres problemes, singularment el fracàs escolar.

Hem sentit tantes vegades aquesta cantarella, que ja no deixem de somriure quan de nou la sentim pronunciar als nostres responsables polítics. Són com aquelles declaracions dels ministres d'interior que a cada cop policial, anuncien la fi del terrorisme. Tot és molt més complex, però se'ns vol amb un encefalogram pla, pensant poc i acceptant mesura rera mesura que, a fin de comptes, deixarà les coses més o menys com estan.

Benvinguda la reflexió del meu amic Jaume. Si més no, riurem, pensarem, somriurem i pensarem que no som els únics que volem fer possible una escola nova i diferent.